Școala de Artă Plastică

  Înregistrare: 01 Mai - 15 Iunie, 15-31 August
  Școala de Artă Plastică

  Director: Ion Ciuta

  Școala de Arte Plastice pentru Copii din municipiul Cahul este o instituție de învățământ artistic cu o istorie bogată și recunoscută, fondată la data de 1 august 1960 de către Gheorghe Guzun, absolvent al prestigioasei Școli de Arte Plastice "Ilia Efimovici Repin" din Chișinău, actualmente Colegiul de Arte Plastice "Alexandru Plămădeală".

  De-a lungul timpului, Școala de Arte Plastice a format aproximativ 2000 de elevi, care, după absolvire, și-au continuat studiile în diverse instituții de învățământ din Republica Moldova, devenind artiști plastici și membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova. Mulți dintre absolvenți s-au afirmat ca profesori în Școlile de Arte Plastice, Colegii de Arte și instituții de învățământ superior, practicând artele plastice atât în țară, cât și în afara ei.

  Elevii școlii au participat activ la concursuri de artă de nivel local, național și internațional, obținând prestigioase premii, medalii de aur, premii mari, locuri întâi, locuri secunde, locuri trei și diplome de mențiuni. Școala de Arte Plastice este, de asemenea, un organizator dedicat al Expoziției de Artă Contemporană "Punct Vernal," Expoziției de Arte Vizuale "Elegie Autumnală" și a Concursului Internațional de Lucrări de Artă Plastică "Viereana."

  Durata studiilor la Școala de Arte Plastice este de 5 ani, în timpul cărora elevii învață principalele domenii ale artelor plastice, inclusiv desen, pictură, compoziție pe șevalet, compoziție decorativă, sculptură și istoria artelor. De asemenea, școala oferă cursuri de "Grafică Digitală" pentru copii începând cu vârsta de 11 ani, în care aceștia învață utilizarea instrumentelor digitale precum Photoshop, Illustrator și Corel Draw.

  Programul școlii este adaptat nevoilor elevilor și este structurat astfel:

  • Clasa I : 4 ani de studiu, cu 3 zile pe săptămână
  • Clasa 0: 1 an de studiu, cu 2 zile pe săptămână

  În plus, Școala de Arte Plastice oferă o bază solidă pentru dezvoltarea creativității copiilor și îi încurajează să exploreze arta în diverse moduri. Elevii sunt învățați de către cadre didactice calificate și pasionate de artă, care îi ghidează în procesul de descoperire și exprimare artistică.

  În cadrul școlii, copiii pot obține cunoștințe practice și teoretice esențiale în domeniul artelor plastice, contribuind la dezvoltarea abilităților lor artistice și la formarea unui gust estetic îndelungat. Școala de Arte Plastice este o punte către o carieră în artă și oferă oportunități reale de a-și dezvolta potențialul artistic. 

  Orarul școlii este adaptat nevoilor elevilor, oferindu-le flexibilitate în procesul de învățare:

  • Luni - Joi: 14:30 - 17:40
  • Vineri: 14:30 - 18:30
  • Sâmbătă: 09:00 - 13:00

  Limba de predare: Română și rusă

  Perioada de înscriere: 1 mai - 15 iunie

  Acte necesare: Cerere, copia buletin părinte, copie buletin/adeverinta de naștere copil, forma medicala 027

  Pentru un an școlar de succes, elevii sunt rugați să se asigure că au materialele necesare, printre care se numără

  1. Acuarele
  2. Guasă - 12 culori
  3. Pensule (veveriță, poneu) - numerele 10, 8, 5, 3
  4. Creioane simple H, HB, 2B, 5B
  5. Mape cu hârtie de desen - formatele A4 și A3
  6. Mape cu hârtie de acuarelă - formatele A4 și A3
  7. Clește-negre
  8. Caiet pentru Istoria Artelor
  9. Pix
  10. Pix cu gel negru
  11. Plastilină pentru sculptură
  12. Plăcuțe pentru sculptură - 15x20 cm
  13. Eboșoare pentru sculptură
  14. Radieră
  15. Șervețele sau lavete
  16. Șortuleți

  Școala de Arte Plastice oferă oportunitatea de a plăti taxa pentru studii fie lunar, în valoare de 125 de lei, fie anual, în valoare de 1125 de lei. 

  Această instituție dedicată artei plastice și dezvoltării creativității copiilor reprezintă un spațiu inovator unde fiecare mic artist poate să-și exprime pasiunea și talentul artistic, având la dispoziție resursele și îndrumarea de care are nevoie pentru a crește și a se dezvolta în lumea artei.

  Vezi mai mult
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.