18 Decembrie 2023

Șezătoare cu Ecou Cultural "De la lume adunate și la Sf. Ap. Andrii depănate"

Șezătoare cu Ecou Cultural "De la lume adunate și la Sf. Ap. Andrii depănate"

Șezătoarea “De la lume adunate și la Sf. Ap. Andrii depănate” a fost organizată de colectivul CC “Luceafărul”. Tradiţiile strămoşilor au prins viaţă prin glasurile copiilor și tinerilor care au participat la sărbătoare.

Alaturi de noi la eveniment au fost prezenți partenerii noștri de proiect din România:
💠Colegiul Naţional "Gh. Roşca Codreanu", Bârlad - dl. prof. Iulian Maxim
💠Clubul Copiilor "Spiru Haret", Bârlad - dna prof. Popescu Mariana
💠Şcoala Gimnazială "I. Antonovici", Bârlad - dl. prof. Plesu Constantin Corneliu

Inimile au vibrat și au bătut mai tare atunci când pe scenă a urcat Grupul flok ,,Ecou'' care prin repertoriului propriu au încununat evenimetul cu un buchet muzical deosebit ,cântecele trezind în rândurile celor prezenți amintiri și emoții pozitive, prin tradițiile și datinile prezentate în fața publicului.

Aducem mulțumiri Primăria Municipiului Cahul, în special Domnului Nicolae Dandis și Natalia Culeva pentru implicare și receptivitate. Mulțumim Palatului de Cultură “Nicolae Botgros” doamnei Rodica Panașescu, ce ne-a oferit cu o mare căldură spațiul și decorul solicitat.

Tradițiile populare rămân tezaurul nostru cel mai de preţ şi trebuie să facem tot ce se poate pentru ca ele să se păstreze vii pentru toți oamenii. Activitatea face parte din proiectul transfrontalier "Uniţi în cuget şi-n simţiri".

Sursa: www.facebook.com