Educație pentru mediu

  Educație pentru mediu
  • Tip de activitate: Cluburi de interese
  • Instituție: Centrul de Creație „Luceafărul”
  • Vârstă: 7-11 ani
  • Plată: Gratuit
  • Limba de predare: Română/Rusă
  • Înregistrare: 01-30 Septembrie
  • Disponibilitate: Înregistrare indisponibilă în afara perioadelor de înscriere

  "Educația pentru Mediu" este o activitate care se concentrează pe dezvoltarea conștientizării și a responsabilității față de mediu și natură. Specificul acestei activități este de a educa tinerii în legătură cu problemele de mediu, durabilitatea și conservarea resurselor naturale.

  Iată câteva aspecte specifice ale cercului:

  1. Conștientizarea problemelor de mediu: ajutam copiii și tinerii să înțeleagă problemele legate de mediu cu care se confruntă lumea, cum ar fi poluarea, defrișarea, schimbările climatice, pierderea biodiversității și epuizarea resurselor naturale.

  2. Promovarea comportamentului responsabil:  încurajăm dezvoltarea unui comportament responsabil față de mediu. Copiii învață cum să economisească apă, energie și resurse, cum să recicleze și să reducă deșeurile, precum și cum să aibă un impact mai mic asupra mediului.

  3. Explorarea naturii: realizăm excursii în natură, observare a plantelor și animalelor, și învățarea despre ecosistemele locale. Această experiență directă le permite copiilor să-și dezvolte o conexiune mai puternică cu mediul înconjurător.

   4. Proiecte de mediu: implicăm în proiecte care vizează protejarea mediului și conservarea naturii. Aceste proiecte pot implica plantarea de copaci, curățarea zonelor poluate sau chiar dezvoltarea de soluții inovatoare pentru a aborda problemele de mediu.

  5. Promovarea activităților în aer liber: educația pentru mediu încurajează activitățile în aer liber și timpul petrecut în natură, contribuind astfel la promovarea unui stil de viață sănătos.

  Această activitate extrascolară este importantă nu numai pentru dezvoltarea copiilor, ci și pentru binele planetei. Ea îi învață pe tineri să devină cetățeni responsabili și conștienți de problemele de mediu cu care se confruntă societatea.

  De menționat: Orele de activitate se stabilesc în luna septembrie, în dependență de formarea grupelor, conform vârstei beneficiarilor.

  Vezi mai mult
  Vezi mai mult
  Contacte
  • Denumire activitate
  • Educație pentru mediu
  Trimiteți o cerere preliminară
  Recenzii
  Nicio recenzie încă
  Vă rugăm să rețineți că trimiterea acestei cereri nu garantează înregistrarea automată. Veți fi contactat pentru a confirma și a discuta detaliile.
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.