Pian

  Pian
  • Tip de activitate: Muzică
  • Instituție: Centrul de Creație „Luceafărul”
  • Vârstă: 6-16 ani
  • Plată: Gratuit
  • Limba de predare: Română/Rusă
  • Înregistrare: 01-30 Septembrie
  • Disponibilitate: Înregistrare indisponibilă în afara perioadelor de înscriere

  A canta la pian este mai mult decât spectaculos. Este un mod de dezvoltare personală, un mod de a te disciplina și de a-ti dezvolta tandrețea artistică și capacitatea creierului, de a fi mai agil și mai concentrat.

  Pianul se numără printre cele mai îndrăgite instrumente muzicale din întreaga lume. El transmite sunete elegante și melodioase, care te cuprinde de emoție și tandreţe, încă din primele minute. Copiii învață în esenţă cum să citească într-o limbă complet nouă.

   Iată câteva motive pentru care lecțiile de pian ar putea fi o activitate importantă pentru copil:

  1. În primul rând copilul va reuşi să îşi formeze o anumită disciplină, pe care să o integreze în identitatea sa. Învăţând să cânte la pian, va avea nevoie de o rutina. Un program bine stabilit, în care să îşi rezerve timp în fiecare zi, ca să exerseze fiecare lucru nou învățat.

  2. Lecțiile de pian îl va ajuta să se relaxeze în doar câteva clipe. Când va cânta la pian, va reuși să îşi elibereze mintea, să scape de furie, frustrare, tristeţe şi va face acest lucru într-un mod în care va bucura pe oricine îl va asculta.

  3. Lecţiile de pian îl ajută să îşi sporească capacitatea de concentrare.Când cânți la pian, faci mai multe lucruri în acelaşi timp : ții ritmul, respiri, îți mişti degetele pe clape, faci mişcări diferite cu ambele mâini.In comparație cu alte instrumente, pianul solicită ca ambele mâini să lucreze independent una de cealaltă. Astfel că, în timp ce una se mişcă mai repede, alta se poate mişca mai încet.

  4. Făcând un obicei din a cânta la pian, va contribui la dezvoltarea creierului. Practic, când cânți la pian creierul răspunde concomitent la mai multe acțiuni şi reuşeşte să se dezvolte mult mai repede şi mult mai eficient.Studiile recente arată că persoanele care ascultă muzică de mici, au dezvoltat un IQ mai ridicat, iar memoria și mintea se antrenează constant, devenind mult mai agere.

  5. Copilul va simti din plin sentimentele de implinire, mândrie şi devotament pentru realizările sale.lar aceste sentimente, îl vor determina så se perfecționeze și va ajunge la o satisfacție garantată, pe care nu o poate câştiga din nici o altă activitate.

  6. A cânta la pian este un lucru nou, ce provoacă curiozitate și interes. Muzica este o limbă universală, pentru că oamenii cântă după aceleași note, iar această limbă poate fi preferată copilului, după primele cursuri de pian.

  7. Cântând la pian copilul va face și sport. Când copilul va cânta la pian, va face o activitate fizică, pentru că îşi mişcă degetele pe clape în același timp, exersand intens ore-n șir. Această activitate are nevoie de multă coordonare și efort, astfel că, după o anumită perioadă va simți o oboseală plăcută, la fel cum se simte după ce ar fi făcut sport.

  În cadrul Centrului de Creație, lecțiile de pian includ:

  • Învățarea elementelor de ținută și tehnici interpretative.
  • Introducerea în terminologie, notație muzicală și limbajul de specialitate.
  • Exerciții practice și interpretative.
  • Dezvoltarea unei prezențe scenice adecvate în contextul performanțelor artistice.
  • Participarea la activități educaționale și culturale, inclusiv competiții.

  În concluzie, lecțiile de pian reprezintă o oportunitate excepțională pentru copii de a se dezvolta și a-și exprima creativitatea. Această activitate îi pot ajuta să dobândească abilități valoroase, să se relaxeze, să-și îmbunătățească concentrarea și să-și dezvolte încrederea în propriile forțe.

  De menționat: Orele de activitate se stabilesc în luna septembrie, în dependență de formarea grupelor, conform vârstei beneficiarilor.

  Vezi mai mult
  Vezi mai mult
  Contacte
  • Denumire activitate
  • Pian
  Trimiteți o cerere preliminară
  Recenzii
  Nicio recenzie încă
  Vă rugăm să rețineți că trimiterea acestei cereri nu garantează înregistrarea automată. Veți fi contactat pentru a confirma și a discuta detaliile.
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.