Ansamblul model de dansuri populare „Nufărul”

  Ansamblul model de dansuri populare „Nufărul”
  • Tip de activitate: Dans
  • Instituție: Palatul de Cultură „N.Botgros”
  • Vârstă: 5-7 ani
  • Plată: Contra cost
  • Limba de predare: Română/Rusă
  • Înregistrare: 01-30 Septembrie
  • Disponibilitate: Înregistrare indisponibilă în afara perioadelor de înscriere

  „Nufărul” vă invită într-o călătorie în lumea dansului popular,  moldovenesc și românesc.

  Ansamblul „Nufărul” a fost fondat în 1996, și este format din copii cu vârste cuprinse între 5 - 18 ani.

  În cercul nostru, se pot înscrie copiii cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani ce vor avea ocazia să exploreze frumusețea și pasiunea dansurilor tradiționale moldovenești. Sub îndrumarea expertă a maestrului în arta dansului, Arabadji Ion, micuții noștri vor învăța atât secretele și fundamentele dansului popular cât și arta de a juca pe scenele mici și mari.

  Este de menționat că lecțiile de dans sunt concepute astfel, încât gradul de dificultate al antrenamentelor este adaptat vârstei copiilor și nivelului lor de pregătire (începători, intermediari, avansați).

  Suntem o echipă unită și prietenoasă, gata să-i îndrumăm pe cei mici într-o aventură plină de pasiune și tradiție a dansurilor: hora, sârba, bătută, hostropăț, s.a.. Aici, este locul perfect pentru ca ei să își dezvolte abilitățile de dansatori și să îmbrățișeze cultura noastră moldovenească.

  Munca şi talentul nostru a fost apreciat pentru prima dată peste hotarele ţării deja în al doilea an de activitate, participând la festival internaţional din Pleven, Bulgaria (1998). În același an, ansamblul a participat la festivalul republican „La vatra horelor” din Chişinău, unde a luat locul II, iar peste 2 ani s-a întors şi câştigat premiul mare. Totodată suntem participanți ale mai multor activități culturale regionale,  festivaluri naţionale şi internaţionale din:  Slovacia, Cehia, Turcia, România, Ungaria, Georgia  și Bulgaria.

  Ansamblul continuă să strălucească pe scenele mari şi mici cu un larg repertoriu de dansuri din zona de sud a Republicii Moldova. Dornici de a duce faima localităţii băştinaşe, participă ori de cîte ori au posibilitatea la festivaluri naționale și internaționale.

  De menționat: Orele de activitate se stabilesc în luna septembrie, în dependență de formarea grupelor, conform vârstei beneficiarilor.

  Vezi mai mult
  Vezi mai mult
  Contacte
  • Denumire activitate
  • Ansamblul model de dansuri populare „Nufărul”
  Trimiteți o cerere preliminară
  Recenzii
  Nicio recenzie încă
  Vă rugăm să rețineți că trimiterea acestei cereri nu garantează înregistrarea automată. Veți fi contactat pentru a confirma și a discuta detaliile.
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.