21 Noiembrie 2023

„Cupa Primarului Municipiului Cahul la Șah” - Ediția a V-a: Un Festin de Mișcări Strategice

„Cupa Primarului Municipiului Cahul la Șah” - Ediția a V-a: Un Festin de Mișcări Strategice

La data de 19 noiembrie, pasionații de șah din Cahul și din regiunile înconjurătoare s-au adunat pentru a participa la cea de-a V-a ediție a prestigiosului eveniment „Cupa Primarului Municipiului Cahul la Șah”. Organizat cu sprijinul Primăriei municipiului Cahul și în colaborare cu Centrul de Sah din cadrul Palatului de Cultură „N.Botgros” din Cahul, turneul a reprezentat o adevărată sărbătoare a minții și spiritului competițional.

Ediția a V-a a Cupei a atras participanți din diverse localități precum municipiul și regiunea Cahul, or.Tacarclia, or.Comrat, or.Ceadîr-Lunga și chiar din capitala Chișinău. Atât copii cât și adulți au avut ocazia să își testeze abilitățile strategice în fața unor adversari talentați, contribuind astfel la atmosfera competitivă și prietenoasă a turneului.

Cei mai buni dintre cei buni au fost răsplătiți cu premii pentru performanțele lor remarcabile la masa de șah. Fiecare mișcare strategică a fost evaluată și apreciată, iar câștigătorii au primit nu doar trofee și diplome, ci și recunoașterea meritată a abilităților lor șahiste.

Evenimentul a fost posibil datorită implicării active a Primăriei municipiului Cahul și colaborării cu Centrul de Sah Cahul din cadrul Palatului de Cultură „N.Botgros”. Această colaborare a demonstrat, încă o dată, importanța susținerii comunității locale și promovării activităților culturale și intelectuale.

„Cupa Primarului Municipiului Cahul la Șah” nu este doar o competiție; este un pas în plus pentru dezvoltarea șahului în comunitate. Încurajând pasiunea pentru acest joc nobil, evenimentul contribuie la formarea viitoarelor talente și la consolidarea legăturilor între iubitorii de șah din regiune.

Încheind cu succes această ediție, organizatorii și participanții așteaptă deja cu nerăbdare următorul eveniment de șah, pregătindu-se pentru noi provocări și pentru a aduce în continuare gloria acestui joc în inimile celor din Cahul și dincolo de hotarele orașului.

Sursa: cahulactiv.md