Școala de Muzică „M.Cebotari”

  Înregistrare: 01-10 Iunie, 15-31 August
  Școala de Muzică „M.Cebotari”

  Fondată în vara anului 1954, instituția noastră muzicală a reprezentat un far pentru tinerii talentați din sudul Moldovei, oferindu-le o platformă pentru dezvoltare și expresie. De-a lungul decadelor, școala a evoluat și s-a adaptat, ajungând un renume în domeniul educației artistice.

  În 1994, a primit denumirea de "Școala de Arte Maria Cebotari," onorând astfel una dintre cele mai prestigioase personalități ale artei lirice din toate timpurile. Cu specializări variate, cum ar fi muzică, arte plastice, teatru și coregrafie, instituția a pregătit numeroși muzicieni profesioniști care au adus contribuții semnificative la dezvoltarea vieții culturale a Republicii Moldova.

  În 2021, am trecut printr-o transformare importantă, devenind "Școala de Muzică Maria Cebotari," cu un focus sporit pe domeniul muzical. Oferta noastră educațională include două profiluri, cu opțiuni de învățare pe durate de 5 sau 7 ani, în funcție de vârsta la înscriere.

  1. Profilul de muzică cuprinde studii de instrumente precum pian, vioară, acordeon, chitară, țambal, saxofon, trompetă, clarinet, flaut, dar și teoria muzicii, solfegio, cor și ansambluri/orchestre. 
  2. Pe de altă parte, profilul de Artă Dramatică explorează artele teatrale, dezvoltarea abilităților actoricești, mișcarea scenică, istoria teatrului, arta vorbirii, instrumentul muzical și canto.

  Școala noastră oferă un mediu propice pentru exprimare artistică și participare în colective diverse, precum ansambluri de instrumente populare, vioară, acordeon, instrumente aerofone, corul de copii "CAPRICCIO," ansamblul de violoniști "ALLEGRETTO," ansamblul folcloric și orchestră.

  Recunoscută pe plan local, regional, național și internațional, școala noastră se poate lăuda cu rezultate de excepție la numeroase concursuri și festivaluri din Bulgaria, Rusia, Turcia, Ucraina, Cehia, Praga, Kîrgîzstan, Italia, Spania, Moldova, Turcia, România,  adăugând în palmaresul său numeroase premii de frunte.

  Instituția dispune de resurse adecvate, inclusiv 28 de cabinete parțial dotate tehnic, sală de festivități, bibliotecă, spații de depozitare, blocuri sanitare, precum și o curte spațioasă proaspăt pavată și patru intrări separate în clădiri.

  Totodată, școala de muzică este organizatoare a Concursului Național de Muzică Instrumentală "7 Note Muzicale." Acest concurs atrage tineri talentați din toată țara, fiind o platformă deosebită pentru discipolii școlilor de muzică din întreaga Moldova să își demonstreze abilitățile și pasiunea pentru muzică. Este un eveniment care nu doar încurajează excelența artistică, ci și promovează unitatea și schimbul cultural între elevi din diverse regiuni.

  La începutul anului 2021, am încheiat cu succes procesul de renovare a clădirii, cu sprijinul generos oferit de Ambasada Japoniei și Primăria municipiului Cahul. Acest proces a inclus înlocuirea acoperișului, izolarea termică și a fațadei, modernizarea sistemului de încălzire și iluminat, precum și reparații interioare semnificative, asigurând astfel un mediu optim pentru dezvoltarea artistică și educație.

  Vezi mai mult
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.